15 september 2019
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Luleå SK - Ohtana/Aapua FF

På Hertsö IP tar Ohtana/Aapua höstens första seger när man besegrar Luleå SK med 1-0 (0-0).
Halvleken inleds bra av OA och i den 7:e minuten når ett John Kalla inlägg Borre vars nick går utanför. LSK skapar sin enda farliga chans i den 19:e minuten när man tar sig igenom på högersidan där närskottet går i burgaveln. I den 28;e minuten dribblar sig Borre till ett fint skottläge men tyvärr halvmetern utanför. Några minuter senare slår Petri en fin frispark som skarvas av Adam där bollen smiter utanför stolpen. Paussiffrorna 0-0 där OA var närmast ett ledningsmål

Andra halvlek blir spelmässigt jämn men OA skapar i den 54:e minuten en utmärkt chans då Johan Svanlöv tar sig igenom och fri med målvakten skjuter han tätt utanför. I den 68:e minuten spelar OA sig fram på högerkanten där Liam Alldeén kommer in i straffområdet, fälls och domaren pekar på straffpunkten. Fram stegar John Kalla och sätter säkert bollen lågt i målisens högra hörn. Resten av halvleken försöker LSK skapa ett tryck mot OA-målet men OAFF:s försvar är ramstarkt och LSK skapar inga målchanser. I den 88:e minuten får LSK fram ett inlägg som nickas strax utanför. Efter 93 minuter ljuder slutsignalen och matchen slutar med seger för OAFF med 1-0.

Sett över hela matchen är segern helt rättvis då OA skapade dom flesta lägena. I ett mycket bra försvar går extraplussen till Liam Alldeén och Petteri Pellikka. På mittfältet går plusset till Daniel Mäki och offensivt plussar vi för Adam Zingmark. I Luleå SK går plussen till backlinjens Pontus Sandberg och offensivt till Lukas Lindenhall och Chaho Jamshidi.